Anja Ligtenberg Fotografie

 

Boeken PONGEZI, Alternative rites of passage for Maasai girls


Pongezi betekent gefeliciteerd in het Swahili. De felicitaties zijn voor de meisjes die nu vrouw worden zonder een besnijdenis.

Vele generaties lang worden meisjes besneden in bepaalde delen van de wereld. Maar nu zijn er sommige Masai stammen in Kenia die deze traditie hebben doorbroken. Ze hebben een alternatief ritueel ontwikkeld om de overgang van meisje naar vrouw te vieren. Alle traditionele rituelen zoals speciale kleding, sieraden, gezicht beschilderen, dansen worden wel gevierd alleen het snijden wordt overgeslagen. In plaats daarvan krijgen de meisjes nu extra onderwijs onder andere over vrouwen rechten en self empowerment. Dialoog en voorlichting zijn de sleutel in deze culturele omslag.

€ 28,50

Een gesigneerd exemplaar is te bestellen door een email met uw adres te sturen naar anja@anjaligtenberg.com.

Een indruk van het boek is te vinden op http://issuu.com/anjaligtenberg/docs/pongezi


 

Boeken King Of My Garden, 

De mensen van volkstuin Groen Gennep 

Groen Gennep is een Nederlands volkstuincomplex, ten zuiden van Eindhoven, naast de High Tech Campus. Het is een postzegeltje land, maar een wereld in zichzelf. 

Er zijn 200 tuiniers van allerlei pluimage, 22 verschillende nationaliteiten, verschillende leeftijden, sociale klasse, beroepen, ieder met z’n eigen redenen en eigen aanpak. De hele samenleving is hier vertegenwoordigd. 

Ondanks al hun verschillen hebben ze een ding gemeen; ze houden van hun tuin en werken met passie en toewijding. Je ziet dat mensen zich op hun eigen tuin voelen als op hun eigen koninkrijk. Ze kunnen volledig zelf bepalen wat ze doen en ze komen tot creatieve oplossingen om de verschillende uitdagingen het hoofd te bieden. Op Groen Gennep maakt iedereen zijn eigen kunstwerken. 

 18,50 € 

U kunt een gesigneerd boek bestellen door een email met uw adres te sturen naar anja@anjaligtenberg.com. Ik stuur u dan een email terug met bankinformatie en na betaling verstuur ik het boek. Een indruk van de foto's in het boek is te zien elders op deze website, onder eigen werk.

Website by Tomston